Nieuws/Binnenland
935552
Binnenland

Elisabeth’s makreel-aardappelkoekjes

Als je het blad Elisabeth’s Magazine ziet dan val je huilend op de grond wanneer je leest over bladendokters. Dit is het echte geheim, er lol in hebben.

Nodig:

1 gele paprika, schoon en in blokjes

250 gr gekookte afgekoelde aardappels (afkokers)

100 gr gerookte makreel, geplukt

1 ei, geklopt

1 eetl crème fraîche

1 theel citroengraspoeder (nooit van gehoord maar het schijnt te bestaan)

1 theel mosterdpoeder

1 theel mierikswortel uit een potje

1 theel gedroogde dille

peper en zout naar smaak

2 bosuitjes om mee te garneren

Bereidingswijze:

Als je het blad Elisabeth’s Magazine ziet dan val je huilend op de grond wanneer je leest over bladendokters. Dit is het echte geheim, er lol in hebben. Het thema van Elsabeth’s Magazine van deze keer, tweede jaargang nummer 1, is ‘Je eigen regio’ en er waren weer meer dan genoeg inzenders. Elisabeth is Elisabeth van der Ark en voor meer kijk je op www.elisabethsmagazine.nl . En nu een van de vele geweldige recepten uit het blad, allemaal ingezonden.

Alweer koud buiten? Fruit de paprika zachtjes gaar. Stamp de gekookte aardappelen heel fijn. Voeg nu alle andere ingrediënten toe, ook de paprika en de geplukte makreel. Vorm er koekjes van die je lekker knapperig bakt in de koekenpan in een beetje boter of olie. Geef er een zoete chilisaus bij. En denk daarbij ook eens aan Surinaamse sweet chili. Een heel eigen smaakje. Bosuitjes in ringen erbij. En een tomatensalade. Maandag de bagels uit Elisabeth’s Magazine.

Meer recepten op www.etenengenieten.nl