Nieuws
935668
Nieuws

Penne met raapstelen voorjaar met pit!

Dat je tegenwoordig weer raapstelen ziet, weet je waarom dat is? Omdat jullie het wilden.

Nodig:

500 gr raapstelen

4 ansjovisfilets

3 flinke eetl mooi olie

350 gr penne (pasta)

Zout en peper

Bereidingswijze:

Dat je tegenwoordig weer raapstelen ziet, weet je waarom dat is? Omdat jullie het wilden. Op de markten werd steeds meer raapstelen verkocht, in de

speciaal winkels vlogen de raapstelen over toonbank en toen wilden de supers ook opeens weer raapstelen. Niet dat ze die kwetsbare groente goed behandelen, welnee, troosteloze bosjes in plastic, precies waar raapstelen niet tegen kunnen. Je voorjaarsijzer, de bottenkracht na de winter, je lust en je leven die raapstelen. Kortom goed voor je. Prachtig om pesto mee te maken, heerlijk zo in de pasta.

Zet ruim water op. Was de raapstelen en blancheer ze (in het kokende water, je liefje één kus geven en uit het kokende water), laat uitlekken en hak ze fijn. Prak ansjovis met olie, heel mooi glad. Neem hier een mooie olie voor. Gewoon proeven. Dat kan olijfolie zijn (kijk ook eens bij de Griekse) of Hollandse walnotenolie. Kook de penne in ruim water met zout beetgaar. Afgieten, grote schaal, de ansjovis met olie erdoor, met de raapstelen. Even luchtig mengen. Mooie wijn erbij of lindebloesemthee. Zo maken we zelf het voorjaar, wat heet, dat lijkt wel zomer op je bord.

Meer recepten op www.etenengenieten.nl