Nieuws
935671
Nieuws

Weespermoppen

Uit het blad „Elisabeth”had ik omdat het blad zo niet voldoet aan alle regeltjes en toch zo leuk is, een recept geplukt voor Bagels. Dat recept was gemaakt door Esmee Scholten.

Nodig:

1 pak amandelspijs (300 gr)

1 sinaasappel, bio

1 ei

50 gr kristalsuiker

Bereidingswijze:

Uit het blad „Elisabeth”had ik omdat het blad zo niet voldoet aan alle regeltjes en toch zo leuk is, een recept geplukt voor Bagels. Dat recept was gemaakt door Esmee Scholten. Welnu, Esmee heeft heel veel moeite voor dat recept gedaan en vind het heel belangrijk dat zij niet Liesje heet maar Esmee dus. Dus mocht je het recept hebben uitgeknipt, dan weet je het, niet Liesje.

Bagels, ik heb nog even in de Classic Baking Illustrated gekeken, die échte bagels beslaan meer dan acht serieuze bladzijdes. Dat past hier niet. Ook dat van Esmee moest ik iets inkorten. Dus ga je bagels bakken, zoek ze nog maar even op. Zo en dan nu wat anders omdat het lekker is en thuisbakken toch zo’n verrassing blijft.

Weespermoppen, hard van buiten zacht van binnen. Zet de oven maar vast op 200 graden, verkruimel de amandelspijs boven een kom en rasp er wat sinaasappelschil boven. Het ei erbij, doorkneden en twee rollen maken van 3 cm dik. Nu dik de suiker in de buitenkant van die rollen drukken. De rollen in plakjes (dikke centimeter) snijden en op enige afstand van elkaar op de bakplaat op bakpapier leggen. Tien minuten in de hete oven is genoeg. Dan af laten koelen en in een trommeltje bewaren. Simpel en zo lekker.

Meer recepten op www.etenengenieten.nl