Nieuws
935679
Nieuws

Platte buik toetje

Zo vermakelijk, die titels van de gerechten alleen al. Antirimpelschotel met zalm, Tofuverjongingssoep, wok je mooi met champignons.

Nodig:

750 gr rabarber

Zoetstof naar smaak

1 zakje pectine

8 blaadjes gelatine

200 gr magere yoghurt

4 eiwitten

200 gr pure chocolade

Bereidingswijze:

Zo vermakelijk, die titels van de gerechten alleen al. Antirimpelschotel met zalm, Tofuverjongingssoep, wok je mooi met champignons. Lesley-Ann Poppe is een Belgisch lekkertje dat zelfs de Playboy haalde en ze heeft het allemaal aan haar moeder te danken die haar altijd vertelde dat goed eten ook goed voor de buitenkant was. Daarom schreef ze Beauty Food.

De platte buik rabarbermousse. Kom op met die zon, nog een beetje en we hebben er weer een overvloed van. Rabarber dan. Snij de rabarber in gelijke stukjes. Doe de rabarber in een pan met een bodempje water en wat steviadruppels of suiker. Deksel er op en zachtjes 10 minuten laten gaan. Voeg de pectine toe en laat afkoelen. Nu in de ijskast laten opstijven. Week de gelatine in koud water. Neem 500 gr van het rabarbermengsel en schep daar de yoghurt door.

Knijp de gelatine ui en laat smelten op een klein vuurtje. Klop de eiwitten stijf en meng de gesmolten gelatine met de yoghurt, spatel hier de eiwitten door. Giet in glaasjes en laat opstijven in de koelkast. Lepel de rest van de rabarber over de mousse. Wat chocolade smelten en er nog over druppelen. Rabarber bevordert de werking van je maag, vandaar geen opgeblazen gevoel en een platte buik, zegt Lesley-Ann.

Meer recepten op www.etenengenieten.nl