93570
Buitenland

Ook vrouw terrorist Londen geschokt

Londen - In navolging van de moeder van Westminster-terrorist Khalid Masood heeft nu ook zijn vrouw afstand genomen van diens daden.

Rohey Hydara zegt in een statement dat door de politie gedeeld werd „bedroefd en geschokt” te zijn door de gebeurtenissen. Janet Ajao, de moeder van de terrorist, liet zich maandag in soortgelijke bewoordingen uit.

„Ik veroordeel zijn daden absoluut,” aldus Hydara. „Ik wil mijn condoleances overbrengen aan de families van de slachtoffers en wens alle gewonden een snel herstel.”

Verder vraagt de vrouw nu om privacy, „vooral voor de kinderen”.

De 52-jarige Khalid Masood, die geboren werd als Adrian Elms en later de naam van zijn stiefvader Ajao aannam, reed vorige week woensdag op hoge snelheid in op voetgangers op de Westminsterbrug. Drie mensen kwamen daardoor om. Nadat hij tegen het hek van het parlementsgebouw was geknald stapte hij uit zijn auto en stak hij een agent dood voordat de politie hem kon uitschakelen.

Islamitische Staat heeft de aanslag opgeëist, maar de politie kon tot nu toe geen bewijs vinden van een band tussen de aanslagpleger en de terroristen.

Sinds de aanslag werden twaalf mensen opgepakt. Negen van hen zijn zonder verdere stappen tegen hen weer vrijgelaten, voegde de politie eraan toe.