Nieuws/Buitenland
935777
Buitenland

Christelijke Sudanese naar Italië

De Sudanese vrouw die ter dood werd veroordeeld omdat zij haar christelijk geloof niet wilde afzweren, heeft Sudan mogen verlaten. Ze kwam donderdagochtend vergezeld door haar Amerikaanse man en hun twee kinderen even na 09.00 uur aan boord van een Italiaans regeringstoestel aan in Rome, meldt de Italiaanse krant la Repubblica. Aan boord was de Italiaanse staatssecretaris van Buitenlandse Zaken Lapo Pistelli, die zich het lot van de vrouw zeer heeft aangetrokken.

Op het vliegveld Ciampino bij Rome verwelkomden premier Matteo Renzi en minister Federica Mogherini van Buitenlandse Zaken de 27-jarige Mariam Yahya Ibrahim Ishaq. Zij werd wereldnieuws, toen ze half mei door een islamitisch tribunaal ter dood werd veroordeeld, omdat ze de religie van haar islamitische vader zou hebben opgegeven.

Ishaq is grootgebracht door haar christelijke moeder. In de gevangenis beviel ze van een dochter. Het was haar tweede kind. Eerder deze maand werd de aanklacht tegen haar ingetrokken.

Ishaq blijft waarschijnlijk enkele dagen in Italië voordat ze naar de Verenigde Staten gaat. Voor ze vertrekt, ontvangt paus Franciscus haar mogelijk in particuliere audiëntie.