Nieuws
935972
Nieuws

Laatste stukje route rouwstoet vol mensen

Het laatste stuk van de route die de stoet van 40 rouwauto's met de lichamen van slachtoffers van de vliegramp volgde, stond vol met mensen. Volgens een woordvoerder van Rijkswaterstaat was het „heel druk” bij de afrit Bilthoven/Maartensdijk van de A27, waar de colonne de snelweg verliet en richting de Korporaal van Oudheusdenkazerne ging. „De politie is ter plaatse, het is er heel erg druk.” Ook langs de kant van de weg tussen de afrit en de kazerne stonden heel veel mensen de stoet op te wachten.

Volgens de zegsman heeft de politie het laatste tankstation en de parkeerplaats voor de afrit afgesloten, omdat die vol was. „Er kon gewoon niemand meer bij.” Langs de gehele route, vanaf vliegveld Eindhoven via de A2 en A27, stonden mensen op viaducten en parkeerplaatsen.

Rijkswaterstaat noemde het eerbetoon indrukwekkend, maar zegt dat het soms onveilige situaties opleverde „doordat mensen met hun voertuigen op de rijbaan stopten en snelwegen overstaken”. Donderdag gaan nog 74 kisten vanuit Oekraïne via de vliegbasis Eindhoven naar Hilversum. Rijkswaterstaat roept mensen op om niet op de rijstroken en op de vluchtstroken te stoppen als de rouwwagens langsrijden. „Ook langs de snelweg staan wordt om veiligheidsredenen afgeraden”, aldus Rijkswaterstaat.