Nieuws/Buitenland
936011
Buitenland

Autoriteit VS verlengt vliegverbod Tel Aviv

De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA heeft het verbod op vluchten van en naar Tel Aviv voor Amerikaanse maatschappijen met 24 uur verlengd. Dat meldden Amerikaanse media woensdag.

De FAA legde de vluchten dinsdag al voor 24 uur stil vanwege de onveilige situatie bij het vliegveld Ben Gurion bij Tel Aviv door raketbeschietingen vanuit de Gazastrook. Dinsdag ontplofte een projectiel vlak bij de luchthaven.

De Europese luchtvaartautoriteit EASA adviseerde dinsdag ook vluchten naar Tel Aviv te schrappen. Diverse maatschappijen, waaronder KLM, zetten een streep door vluchten naar Tel Aviv.

Israël wil dat er weer wordt gevlogen op Tel Aviv. Premier Benjamin Netanyahu vroeg de Amerikaanse minister John Kerry (Buitenlandse Zaken) dinsdag zich in te zetten voor de hervatting van het vliegverkeer tussen de landen.

Israël opende ondertussen de militaire luchthaven Ovda in de Negevwoestijn voor commerciële vliegtuigen. Ovda ligt ten noorden van de badplaats Eilat in het uiterste zuiden van het land.