Nieuws
936016
Nieuws

Apple verkoopt weer meer iPhones

Apple heeft in het afgelopen kwartaal opnieuw de verkoop van iPhones flink zien stijgen. Ook de winst en omzet gingen omhoog. Dat werd dinsdag bekend bij de presentatie van de cijfers over het derde kwartaal van het gebroken boekjaar van de elektronicafabrikant.

Het bedrijf verkocht wereldwijd 32,5 miljoen iPhones, tegen 31.2 miljoen in de vergelijkbare periode vorig jaar. De omzet van Apple steeg met 6 procent tot 37,4 miljard dollar. De winst kwam ruim 12 procent hoger uit op 7,75 miljard dollar. Het concern voorspelde voor het lopende kwartaal een omzet tussen de 37 en 40 miljard dollar, iets lager dan de verwachting van analisten.

De resultaten in het afgelopen kwartaal kwamen min of meer overeen met de verwachtingen. Hoewel de verkopen van met name iPhones en Macs sterk bleven, was er vooral in juni sprake van een rustige maand. Consumenten wachten op de introductie van nieuwe producten.

Groter formaat

Volgens marktvorsers zou Apple nog dit jaar een groter formaat iPhone op de markt kunnen brengen. In de afgelopen twee jaar werd ieder najaar een nieuw model van de smartphone geïntroduceerd.

Eerder dinsdag werd overigens bekend dat Apple een patent heeft gekregen op een zogenoemde smartwatch. Dat zou er op kunnen wijzen dat het bedrijf dit jaar ook nog met een iWatch naar buiten komt.

Apple liet niks los over de integratie van Beats, het koptelefoonbedrijf van Dr.Dre dat het in mei voor 3 miljard dollar op de kop tikte.