Nieuws
936057
Nieuws

Balletje vertelt je hoe je slaapt

Slaaptrackers zijn niet nieuw, maar de makers van de Sense denken een nieuwe stap te hebben gezet in deze categorie gadgets. Het apparaatje, dat naast het bed wordt gezet, pikt dankzij sensoren allerlei gegevens over de omgeving op en combineert dit met slaapgegevens om je te laten zien waarom je zo slecht slaapt.

De Sense kan temperatuur, luchtvochtigheid, geluid en beweging oppikken. Het houdt ook bij hoeveel stof er in de lucht hangt. Al deze gegevens combineert het met die het van de Sleep Pill binnenkrijgt. Dit is een kleine accessoire die aan een kussen bevestigd moet worden en bijhoudt hoeveel de gebruiker beweegt tijdens het slapen.Ook bevat het apparaat een microfoon die kan uitvogelen of de slaper in kwestie snurkt.

Al deze gegevens worden in een Android- of iPhone-app gepresenteerd zodat het mogelijk is om te zien hoe het slaappatroon precies vorm neemt. Na een paar dagen gebruik is te zien waar het precies in de nacht mis gaat en hoe de slaap verbeterd kan worden.

Daarnaast kan de Sense gebruikt worden als wekker waarbij de slaper wakker wordt gemaakt op een moment dat hij al licht slaapt en dus niet wakkerschrikt.

Producent Hello heeft momenteel een Kickstarter-campagne lopen. Deelnemers kunnen voor een investering van $99 (ongeveer €75) een exemplaar verzekeren. In de losse verkoop zal hij $129 (€95) kosten. De Sense moet in het vierde kwartaal van dit jaar uitkomen.