Nieuws/Binnenland
936065
Binnenland

Gezamenlijk lunchen is goed voor productiviteit

Boterhammetjes achter het bureau opeten gebeurt steeds minder vaak: werknemers hechten steeds meer waarde aan gezamenlijk lunchen. Dat draagt bij aan een betere werksfeer, wat de productiviteit verhoogt.

Eén op de drie werkende Nederlanders vindt de lunch het leukste moment van de werkdag. Dit blijkt uit onderzoek van PanelWizard Direct onder 533 werknemers, in opdracht van Buurtboer. Een derde neemt ook meer tijd om te lunchen dan vroeger.

Het grootste deel van de respondenten (60%) vindt het belangrijk om met collega’s te lunchen om elkaar beter te leren kennen. Ook is het een goede gelegenheid om over andere zaken dan werk te praten. En dit aspect draagt volgens 67% onder meer bij aan een leukere werksfeer en dat komt de  productiviteit weer ten goede.

Lunchen met collega’s kan ook voor irritatie zorgen: één op de zes Nederlanders stoort zich aan collega’s die over anderen roddelen en 11% ergert zich aan de slechte tafelmanieren van zijn of haar collega. Ook is voor 19% het te veel bezig zijn met je mobiel aan tafel een bron van irritatie.