Nieuws
936108
Nieuws

Google rolt nieuw design Play Store uit

Internetreus Google is begonnen met het uitrollen van een nieuw design voor zijn Play Store, de downloadwinkel voor Android-apparaten. Het nieuwe ontwerp legt de nadruk meer op recensies van gebrukers en illustraties dan op tekst van de ontwikkelaar.

De ontwerpers van de Play Store hebben zich duidelijk aan de nieuwe richtlijnen omtrent de nieuwe Material Design-filosofie van het bedrijf. Hierbij worden heldere kleuren gebruikt in combinatie met vlakken die zich qua grootte aan de inhoud aanpassen. Zo is in de nieuwe Play Store van de omschrijvingstekst maar één regel te zien. De rest wordt getoond als de gebruiker hierop tikt.

Ook de recensies zijn prominenter in beeld. Zo staat bovenaan bij elke app meteen al de sterrenwaardering van andere gebruiikers en zijn de tekstrecensies makkelijker te vinden.

Het nieuwe design vergt een update van de Google Play-app. Deze wordt de komende tijd over verschillende territoria uitgerold, maar ongeduldige Android-fans kunnen bij Android Police alvast het installatiebestand downloaden.