Nieuws/Binnenland
936123
Binnenland

VOLVO OCEAN RACE

Laurent Pagès laatste bemanningslid Brunel

Team Brunel-schipper Bouwe Bekking kiest de ervaren Franse zeiler Laurent Pagès als laatste bemanningslid voor de Volvo Ocean Race 2014-15. Daarmee komt een einde aan de selectieperiode van de Nederlandse campagne.

Pagès pakte in de laatste editie van 2011-12 met Groupema de eindzege. In de race van 2008-09 zeilde hij als wachtleider aan boord van het Spaanse team Telefónica Blue met Bouwe Bekkingals schipper.

“Rond de wereld racen met zo’n ervaren schipper is speciaal voor mij, omdat mijn eerste Volvo-ervaring ook al met Bouwe was. Dat was een geweldige belevenis”, aldus Pagès. “Ik vind het fantastisch om me voor de volgende Volvo Ocean Race bij Team Brunel te voegen. Ik waardeer de teamgeest enorm, want ze zijn allemaal toegewijd, vriendelijk en ambitieus. Op het persoonlijke vlak wordt dit een nieuwe uitdaging met een nieuw team en een nieuwe boot. Maar we streven er allemaal naar om de Volvo Ocean Race te winnen.”

Ook Bekking toont zich verheugd met zijn vernieuwde samenwerking met Pagès: “Laurent is een fantastische zeiler met wie ik jarenlang succesvol heb gevaren. Zijn technische vaardigheden, oog voor details, maken hem een winnaar in verschillende eenheidsklassen. Uiteraard is zijn winst in de afgelopen race iets waar je als schipper alleen maar van kunt dromen. Zijn karakter past perfect bij de andere jongens, dus ik ben blij dat hij ons komt versterken.”

Met de komst van Pagès is de bemanning van Team Brunel compleet. Het zeilteam bestaat verder uit: Bouwe Bekking (NED), Gerd-Jan Poortman (NED), Pablo Arrarte (ESP), Jens Dolmer (DEN), Andrew Cape (AUS), Rokas Milevicius (LTU) en Louis Balcaen (BEL). De Onboard Reporter moet nog worden benoemd.

Op 4 oktober 2014 start de Volvo Ocean Race 2014-15 met de In-port Race in Alicante. De finish is op 27 juni 2015 in Göteborg na in totaal elf landen aangedaan te hebben en 38.739 nautische mijlen afgelegd te hebben.