Nieuws/Binnenland
936127
Binnenland

EVENEMENTEN

Elfstedentocht zonder ijs

Van 21 tot en met 26 juli 2014 wordt de 23ste Elfstedenweek te water gehouden. In deze week worden de 11 Friesche steden aange­daan en in 6 daarvan wordt overnacht.

De 23e Elfstedenweek wordt sinds 1946 - eens in de drie jaar - georganiseerd door watersportvereniging “De Meeuwen” uit Leeuwarden.

In deze week genieten watersporters van de prachtige meren, kanalen en vaarten, die de provin­cie Friesland te bieden heeft.

De legendarische tocht over de route van de Friese Elfstedentocht op ijs, is geschikt voor kano's, roei-, zeil- en motorboten en sloepen.

In Leeuwarden is op de dagen voor de start (19 en 20 juli) ligplaats gereserveerd achter de Prinsentuin, waar de start op maandag 21 juli om 9.00 uur plaats zal vinden. Dit jaar zullen er ruim 70 motorboten en 150 kano’s aan de tocht deelnemen.

Het startschot wordt maandagochtend om 9.00 uur in de Prinsentuin gegeven door de Commissaris van de Koning, de heer J.A. Jorritsma. Dit gebeurt vanaf het statenjacht de “Friso”, dat de vloot direct na de start voor zal gaan richting de eerste overnachtingplaats IJlst.

Afhankelijk van de doorvaarthoogte kan er gekozen worden uit verschillende routes die leiden naar de volgende overnachtingplaats.

De route:

Maandag 21 juli: Van Ljouwert (Leeuwarden) naar Drylts (IJlst), 28 km. Dinsdag 22 juli: Van Drylts (IJlst) via Sleat (Sloten) naar Starum (Stavoren), 38 km.Woensdag 23 juli: Van Starum (Stavoren) via Hylpen (Hindeloopen) en Warkum (Workum) naar Boalsert (Bolsward), 32 km. Donderdag 24 juli: Van Boalsert (Bolsward) via Harns (Harlingen) naar Frentsjer (Franeker), 29 km.Vriidag 25 juli: Van Frentsjer (Franeker) naar Dokkum, 44 km.Zaterdag 26 juli: Van Dokkum naar Ljouwert (Leeuwarden). 27 km.

 

Klik HIER voor meer informatie over de routes