Nieuws/Binnenland
936133
Binnenland

Supermarkten staan stil bij slachtoffers

Supermarktfilialen staan woensdag stil bij de vliegtuigramp in Oekraïne van vorige week donderdag. Dat zeggen de woordvoerders van supermarktketens Albert Heijn, Aldi, Jumbo en Lidl.

Rond 16.00 uur wordt in supermarkten omgeroepen om een minuut stilte in acht te nemen. Daarna sluiten de kassa's tijdelijk om werknemers en klanten de mogelijkheid te bieden de slachtoffers van vlucht MH-17 te herdenken. De muziek zal dan uitstaan.

Albert Heijn liet weten heel de dag geen muziek te draaien. Aldi en Lidl hebben nooit muziek aanstaan. Lidl informeert daarnaast klanten via posters over de minuut stilte. Ook zijn de vlaggen bij de filialen waar mogelijk verwijderd of vervangen door Nederlandse vlaggen op halfstok, zo geven de supers aan.

Behalve supermarkten laten ook andere winkelketens weten een minuut stilte in acht te nemen en het werk tijdelijk neer te leggen. MediaMarkt, V&D en Blokker Holding, waar onder meer Blokker, Bart Smit en Intertoys onder vallen, geven aan hun vestigingen daarover te hebben geïnformeerd.

Via intercoms proberen de filialen de klanten erop te attenderen dat in de loop van de middag de slachtoffers worden herdacht. Ook op de hoofdvestigingen wordt een minuut stilte gehouden.