Nieuws
936143
Nieuws

Timmermans: 'Niemand krijgt ons klein'

„ Niemand, helemaal niemand krijgt ons klein.” Dat schrijft minister Frans Timmermans (Buitenlandse Zaken) woensdag op Facebook. Hij bedankt de mensen die hebben gereageerd op zijn toespraak in de VN-Veiligheidsraad naar aanleiding van de vliegramp.

„Een uur voordat de Veiligheidsraad zou beginnen, heb ik mijn gevoelens over deze tragedie, die ons land in het hart trof, getracht op papier te zetten. Velen van u laten mij nu weten dat onze gevoelens overeen komen. Dat laat zien hoe ons land in staat is tot grote medemenselijkheid en grote eensgezindheid. Niemand, helemaal niemand krijgt ons klein. Met u denk ik, zeker vandaag, aan de slachtoffers en hun dierbaren. Zij vertegenwoordigen het beste van onze natie en zij halen het beste uit onze natie naar boven”, aldus Timmermans.

Er was veel waardering voor de persoonlijke speech van de minister. Ook internationaal bleef de rede niet onopgemerkt. De Amerikaanse oud-president Bill Clinton refereerde eraan tijdens een rede voor een internationaal aidscongres in Melbourne.

„Ik hoop dat alle landen die vrijheid en eer op waarde schatten, zullen kijken naar de toespraak van gisteren van de Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken voordat ze toegeven aan de neiging om te zeggen ach, misschien moeten we onze vastberadenheid afzwakken om een krachtig standpunt in te nemen. Want ze wilden uiteindelijk toch niet dít vliegtuig neerschieten?”, aldus de Amerikaanse ex-president in Melbourne.

En ook aan de Amerikaanse krant Washington Post is de speech niet ongemerkt voorbijgegaan. Op de site van het dagblad is de „krachtige” en „ontroerende” speech terug te zien.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));Post by Frans Timmermans.