Nieuws
936161
Nieuws

Dag van nationale rouw

Hoe herdenken jullie de slachtoffers?

Vlaggen hangen halfstok, klokken luiden en vanmiddag is heel Nederland een minuut stil.  Daarnaast worden de slachtoffers door het hele land op verschillende manieren herdacht. Hoe staan jullie stil bij de vliegramp? En wat doen jullie vandaag?

In heel Nederland worden de slachtoffers van de MH17 vandaag herdacht. Er zijn kerkdiensten, stille tochten en bijeenkomsten. VROUW heeft een aantal van de belangrijke gebeurtenissen van vandaag op een rij gezet.

Brabant

In Den Bosch wordt om 15.30 uur, een half uur voor aankomst van de vliegtuigen, een gezamenlijke ceremonie gehouden op de Parade. In Breda verzamelen mensen zich vanmiddag op de Grote Markt. Hier wordt om 15.45 een herdenking georganiseerd. Later op de dag kunnen mensen terecht in Helmond, waar om 19.30 uur een stille tocht begint.

Amsterdam

In Amsterdam wordt tevens een stille tocht gehouden. Deze begint om 20.00 uur en start op de Dam. Na de tocht worden witte ballonnen opgelaten, gevolgd door een minuut stilte. De organisatie roept mensen op om iets wits te dragen.

Amstelveen

Op de Internationale School (ISA) in Amstelveen worden de slachtoffers van de vliegramp tussen 19.00 en 20.00 uur herdacht tijdens een herdenkingsdienst. De gemeente vraagt stadsgenoten om bloemen mee te nemen naar de dienst.

Amersfoort

Kerken in Nederland houden vanavond gezamenlijk een dienst in de Sint-Joriskerk in Amersfoort. De kerk biedt plaats aan 900 mensen, maar op het plein rondom de kerk worden grote schermen gehangen zodat mensen ook daar de herdenking kunnen volgen. De dienst begint om 19.00 uur en wordt rechtstreeks uitgezonden op televisie.

Wat doen jullie vandaag? Steken jullie een kaarsje aan, lopen jullie mee in een stille tocht of blijven jullie thuis?

Praat mee!

Meer over vlucht MH17