Nieuws
936169
Nieuws

Winkels staan stil bij vliegtuigramp

Branchevereniging Detailhandel Nederland zegt dat winkeliers vandaag, tijdens de nationale dag van rouw, zelf invulling kunnen geven aan het moment rond vier uur, maar doet wel een paar suggesties aan de hand.

"U  kunt denken aan het uitzetten van de muziek en met medewerkers en klanten een minuut stilte in acht nemen" , aldus de branchevereniging.

Er zijn winkels die bedrijfsvlaggen binnen houden en de Nederlandse vlag halfstok hangen. Zo staan supermarktfilialen vandaag stil bij de vliegtuigramp, zo zeggen de woordvoerders van supermarktketens Albert Heijn, Aldi, Jumbo en Lidl.

Winkeliers in Barneveld en de acht omliggende dorpen hebben bijvoorbeeld aangegeven woensdagmiddag op straat voor hun winkel te gaan staan tijdens de minuut stilte. Daartoe heeft de Barneveldse Middenstandsvereniging hen opgeroepen, liet de gemeente woensdag weten.

Detailhandel Nederland raadt winkeliers in Nederland aan de nadere berichtgeving vandaag via de nationale omroep en/of instructies van de gemeente in de gaten te houden.