Nieuws
936170
Nieuws

Broertjes over de schreef uit 'onmacht'

Burgemeester Pieter Broertjes van Hilversum heeft woensdag op Twitter een opmerking over de dochter van de Russische president Poetin teruggenomen. Broertjes stelde dinsdag op Radio 1 voor om de in Nederland wonende dochter van Poetin het land uit te zetten. Dat zou een sanctie kunnen zijn voor de vliegtuigramp in Oekraïne. „Opmerking over dochter Poetin was niet verstandig. Deze kwam voort uit een gevoel van onmacht dat vele mensen zullen herkennen”, twitterde de burgemeester woensdagochtend.

Broertjes vertelde in de uitzending „hoe ongelooflijk ingewikkeld het is om het verdriet bij de mensen thuis mee te maken”. De burgemeester ging de afgelopen dagen op bezoek bij nabestaanden van de 13 uit Hilversum afkomstige slachtoffers. „Je moet vechten tegen je tranen. Heel veel te bieden heb je niet.”

Toen het over sancties tegen Rusland ging, werd de burgemeester fel: „Ik hoop op harde en economische sancties. Het moet afgelopen zijn met de wijze waarop Poetin denkt de wereld te kunnen schofferen. Het is tijd voor een heel ander signaal.”