Nieuws/Binnenland
936212
Binnenland

Meerdaagse evenementen staan even stil

De deelnemers aan de Rolstoelvierdaagse in Borne, aan de Fiets4Daagse in Drenthe en aan de Strand6Daagse langs de Nederlandse kust staan woensdagmiddag om 16 uur allemaal even stil. Muziek wordt uitgezet en feestelijkheden gaan voor zover ze waren georganiseerd niet door. Dat hebben de organisaties van de drie sportevenementen woensdag laten weten.

De 166 deelnemers aan de Twentse Rolstoelvierdaagse hebben woensdagmorgen aan de start al gezamenlijk een minuut stilte gehouden. Hen is gevraagd om woensdagmiddag weer respect te tonen aan de slachtoffers van de vliegramp. Op welke manier de rolstoelers dat doen is volgens een woordvoerster van de organisatie aan de deelnemers zelf.

Op het parcours van de Fiets4Daagse is het vanaf 15 uur stil. De organisatie suggereert deelnemers dat ze „bijvoorbeeld door een kort kerkbezoek” onderweg stil kunnen staan bij de ramp en de gevolgen voor de nabestaanden.

De 1000 deelnemers aan de Strand6Daagse lopen woensdag van Noordwijk naar Velsen. Rond 16 uur is vrijwel iedereen gefinisht, verwacht een woordvoerder. Het opbouwen van de overnachtingsplekken zal rond die tijd worden stilgelegd.