Nieuws
936222
Nieuws

KLM schrapt vlucht Tel Aviv

Een KLM-vlucht van Amsterdam naar Tel Aviv van dinsdagavond gaat niet door vanwege de onduidelijke veiligheidssituatie bij de stad in Israël. Dat liet een woordvoerder van de luchtvaartmaatschappij weten.

Het gaat om vlucht KL0461, die om 20.50 uur zou vertrekken vanaf de luchthaven. Of er ook de komende dagen vluchten worden geschrapt, is nog niet bekend. KLM bekijkt de situatie per dag.

Het vliegverbod is ingesteld vanwege de raketbeschietingen vanuit de Gazastrook op doelen in Israël, waaronder de kustplaats Tel Aviv. Dinsdag ontplofte nabij het vliegveld een projectiel.

Ben Gurion

Eerder dinsdag lieten zeker twee Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen weten de luchthaven van Tel Aviv te mijden vanwege de raketbeschietingen. Delta Air Lines liet een toestel naar het vliegveld Ben Gurion, dat al boven de Middellandse Zee hing, omkeren en landen in Parijs. Het bedrijf schorste ,,tot nader order'' de dagelijkse vluchten naar Tel Aviv. American Airlines deed dat ook met zijn vluchten naar de Israëlische kustplaats.

Of er ook de komende dagen vluchten worden geschrapt, is nog niet bekend. KLM bekijkt de situatie per dag.