Nieuws
936225
Nieuws

Vliegverkeer Eindhoven ligt vanmiddag stil

Het ministerie van Defensie heeft bepaald dat vanwege de ceremonie op vliegbasis Eindhoven er woensdag tussen 15.45 en 18.00 uur geen civiele vliegtuigen zullen vertrekken en landen. De luchtvaartmaatschappijen bepalen zelf wat er met de geplande vluchten gebeurt. Eindhoven Airport heeft dat woensdagochtend bekendgemaakt.

Op vliegbasis Eindhoven arriveren woensdagmiddag twee militaire vliegtuigen met de eerste lichamen van de slachtoffers van de vliegtuigramp in Oekraïne. Vliegveld Eindhoven is officieel een militair vliegveld. Eindhoven Airport is medegebruiker.

Volgens een woordvoerder van Eindhoven Airport worden woensdagmiddag zes arriverende en acht vertrekkende vluchten getroffen. Ze kunnen eerder of later vertrekken of uitwijken, aldus de woordvoerder. Ook op de luchthaven zal een minuut stilte worden gehouden.

Woensdagochtend is op Eindhoven Airport vrijwel alles nog normaal. Vakantiegangers arriveren en vertrekken. Alleen parkeerplaats P4 is afgesloten, bevestigde de woordvoerder. De parkeergarage is een geliefde plek van de pers omdat er uitstekend uitzicht is op de vliegbasis. Eindhoven Airport zegt dat de organisatie van de ceremonie heeft besloten om de parkeerplaats te sluiten, omdat de pers op de vliegbasis wordt ontvangen.

Voor de poort van de basis hebben zich al veel binnenlandse en buitenlandse televisieploegen verzameld. Lijkwagens zijn gearriveerd, dranghekken en stroomvoorziening worden aangevoerd.

Op het platform van de vliegbasis wijst nog niks op de komende ceremonie.