Nieuws/Binnenland
936231
Binnenland

Nieuwe Battlefield- en Dragon Age-delen uitgesteld

Gamesuitgever Electronic Arts had dinsdagnacht slecht nieuws voor fans van Battlefield en Dragon Age. Zowel Battlefield: Hardline als Dragon Age: Inquisition komen later uit dan gepland.

De vertraging voor Battlefield is het meest drastisch: in plaats van eind dit jaar komt de game pas in het eerste kwartaal van 2015 uit. Dat is ondermeer gedaan naar aanleiding van de feedback van spelers van de beta-testversie van de game. Deze werd niet bepaald positief onthaald en de makers lijken dan ook de tijd te nemen om het spel te verbeteren.

In Battlefield: Hardline kruipen spelers in de huid van ofwel een politieagent ofwel een dief. Laatstgenoemde moet zoveel mogelijk geld stelen, terwijl het doel van de politieagent uiteraard is om dit te voorkomen.

Het derde deel in de Dragon Age-serie komt nog wel dit jaar uit, maar is doorgeschoven naar 21 november. Oorspronkelijk zou het spel in oktober al uitkomen. Ook hierdoor is de reden dat de ontwikkelaars simpelweg iets meer tijd nodig hebben om de game gereed te krijgen.

Dragon Age is een fantasierollenspel waarin de speler met een groep avonturiers het moet opnemen tegen een kwade kracht. Nieuw in dit deel is dat er een grote open spelwereld is waarin de speler kan gaan en staan waar hij wil.

EA had overigens ook goed nieuws. In het kwartaal dat afliep op 30 juni, maakte het bedrijf een omzet van $1,2 miljard en een winst van $335 miljoen. Met beide kwam het boven de behaalde omzet en winst van een jaar geleden uit.