Nieuws
936254
Nieuws

Woensdag geen reclame op publieke omroep

De publieke omroepen passen woensdag hun programmering aan vanwege de nationale dag van rouw. De hele dag is er geen reclame te zien en te horen op Nederland 1, 2 en 3 en op Radio 1, 2, 3FM, Radio 4, 5 en 6 en op radiozender FunX. Wanneer de vliegtuigen met de eerste slachtoffers landen in Eindhoven, schakelen alle tv- en radiozenders live over. Dat heeft de publieke omroep dinsdagavond bekendgemaakt.

De tv-zenders zullen geen amusement laten zien. Op de radio worden geen spelletjes gespeeld en wordt de muziek aangepast. De omroepen maken dinsdagavond of woensdagochtend meer bekend „over de exacte invulling van de aangepaste programmering”.

Wat RTL en SBS woensdag doen, is nog niet duidelijk.

Lokale omroepen

De regionale zenders passen de programmering ook aan. Zo zullen Omroep Gelderland, RTV Oost en Omroep Zeeland, net als de publieke omroep, de hele dag geen reclame uitzenden. RTV Utrecht zendt vlak voor de landing van de twee vliegtuigen 5 minuten lang het klokgelui van de Dom uit. Ook Omrop Fryslân en RTV Rijnmond doen mee aan de rouw.

De twee vliegtuigen landen waarschijnlijk rond 16.00 uur in Eindhoven. Dan is er een minuut stilte. Daarna gaan de lichamen naar een kazerne in Hilversum voor de identificatie.