Nieuws/Buitenland
936931
Buitenland

'Hamas neemt Israëlische militair gevangen'

Hamas heeft een Israëlische militair gevangengenomen in de Gazastrook. De gewapende tak van de Palestijnse beweging heeft dat zondag bekendgemaakt. De militair is gevangengenomen tijdens gevechten, aldus Hamas.

 

MIDDEN-OOSTEN

N i e u w bericht, meer informatie

GAZA (ANP) - Hamas heeft een Israëlische militair gevangengenomen in de Gazastrook. De gewapende tak van de Palestijnse beweging heeft dat zondag bekendgemaakt. De militair is gevangengenomen tijdens gevechten, aldus Hamas.

,,We hebben een zionistische soldaat gevangen en de bezetter heeft dat niet toegegeven'', stelde een woordvoerder van Hamas. Israël is bezig met een grondoffensief in de Gazastrook. Op zondag kwamen 13 Israëlische militairen om het leven tijdens gevechten. In bijna 2 weken tijd kwamen in totaal meer dan 400 Palestijnen om.

Hamas ontvoerde in 2005 ook een Israëlische militair, Gilad Shalit. Hij werd pas in 2011 vrijgelaten, in ruil voor ruim 1000 Palestijnse gevangenen. Vorige maand werden tientallen van die Palestijnen weer door Israëlische militairen opgepakt, in de zoektocht naar drie ontvoerde Israëlische jongens die vermoord werden teruggevonden. Hamas besloot mede door die acties om de raketaanvallen op Israël op te voeren, waardoor Israël op zijn beurt aan een omvangrijk offensief in de Gazastrook begon.