Nieuws
936940
Nieuws

Woede om actie verslaggever Sky

De Britse televisiezender Sky News heeft excuses aangeboden voor het gedrag van een van zijn verslaggevers. Tijdens een uitzending vanaf de rampplek van vlucht MH17 in Oekraïne rommelde verslaggever Colin Brazier live op televisie door de spullen van slachtoffers. Hij pakte onder meer een setje sleutels en een tandenborstel uit een koffer en hield die omhoog voor de camera. ,,Dit is eigenlijk niet zo netjes", zei Brazier al tijdens de reportage over zijn gedrag.

Daar waren veel kijkers het volkomen mee eens. De woedende reacties op onder meer sociale media over het respectloze gedrag waren niet van de lucht. Mediaprofessor Joe Watson noemde de actie van de verslaggever ,,afschuwelijke journalistiek." Ook bij collega's kon Brazier op weinig waardering rekenen. ,,Deze voorwerpen zijn nu ongeveer heilig voor de nabestaanden. Schokkend", aldus BBC-radiopresentator Shelagh Fogarty.

Sky News ging vrij snel na de uitzending diep door het stof in een officiële verklaring waarin het nederige excuses aanbiedt aan iedereen die zich gekwetst voelt. Volgens de zender had de verslaggever nooit aan de spullen moeten komen en beseft hij dit zelf nog het meest.