Nieuws
936946
Nieuws

Oud-auto-importeur Mijndert Pon (82) overleden

Mijndert Pon, tot 1990 de grote baas van het Pon-auto-imperium, is op 82-jarige leeftijd in zijn woonplaats Nijkerk overleden.

Van auto's naar wijn

Mijndert Pon was de laatste bestuursvoorzitter van het familiebedrijf dat zich al sinds 1900 bezig houdt met mobiliteit. Het bedrijf staat vooral bekend om het Volkswagen importeurschap sinds 1947. Sinds die tijd is het bedrijf onder andere verantwoorlijk geworden voor het importeurschap van Porsche, Seat, Audi, Skoda, Bentley en Lamborghini.

In 1990 legde Mijndert Pon zijn functie als bestuursvoorzitter neer en ging zich concentreren op wijn. Argentijnse wijnen om precies te zijn. Begin jaren 90 trok Pon naar Argentinië om premium wijnen te gaan ontwikkelen in Tupongato. Hij richtte onder andere Salentein (vernoemd naar Landgoed de Salentein in Nijkerk) en Bodegas Callia op.

Mijndert Pon overleed op 82 jarige leeftijd aan een 'complicatie aan zijn gezondheid',  laat een statement van wijnhuis Salentein weten. "Ik heb een fantastisch leven gehad", staat in de overlijdensadvertentie in De Telegraaf. Mijndert Pon zal in besloten kring begraven worden in Amersfoort.