Nieuws
937023
Nieuws

SKUTSJESILEN 2014

Het skutsjesilen gaat beginnen

De dekken zijn gepoetst, de zeilen minitieus gecontroleerd en het onderwaterschip is spiegelglad. Zo zijn veertien skutsjeschippers optimaal geprepareerd in Grou van start  gegaan voor 70e wedstrijdreeks die doorde Sintrale Kommisje Skutsjesilen (SKS) wordt georganiseerd.

Op een bijboot zitten alle wedstrijden onze speciale verslaggever Bart Olmer en fotograaf Anne van der Woude klaar om exclusief voor de Telegraaf verslag te doen van de 'Jacht op Douwe Visser'.

Afgelopen jaren was de Sneker schipper in zijn groene Ferrari onder de skutsjes oppermachtig en de vraag is wie heb kan bedreigen of misschien zelfs verslaan.

Feit is dat de schippers veel baat hebben bij de lessen vanuit het Skutsje volgsysteem, dat exact laat zien waarom Visser zo goed zeilt. Sneek maakt de minste meters en verliest bij manoeuvres de minste vaart.

Inmiddels is ook de startvolgorde voor de wedstrijden van maandag bij de Veenhoop en dinsdag in Eernewoude bekend. Bij deze Le Mans start wedstrijden wordt de startvolgorde traditioneel bij loting bepaald.

Maandag 21 juli | De Veenhoop1. Grou2. Langweer3. Woudsend4. Joure5. Stavoren6. Earnewâld7. Drachten8. Leeuwarden9. Akkrum10. Heerenveen11. D’Halve Maen12. Huizum13. Lemmer14. Sneek

Dinsdag 22 juli | Earnewâld1. Sneek2. Lemmer3. Huizum4. D’Halve Maen5. Heerenveen6. Akkrum7. Leeuwarden8. Drachten9. Earnewâld10. Stavoren11. Joure12. Woudsend13. Langweer14. Grou.