Nieuws/Binnenland
937463
Binnenland

Verklaring premier Rutte over crash MH17

Premier Mark Rutte keert terug naar Nederland vanwege de crash met het vliegtuig van Malaysia Airlines boven Oekraïne. Hij heeft inmiddels contact gehad met president Petro Porosjenko van Oekraïne. Rutte laat in een verklaring weten diep getroffen te zijn.

,,Ik ben diep geschokt door de dramatische berichten over het neerstorten van vlucht MH17 van Malaysia Airlines van Amsterdam naar Kuala Lumpur boven Oekraïens grondgebied. Nog heel veel is onduidelijk over de toedracht, de omstandigheden en de inzittenden. Ik heb zojuist gesproken met de Oekraïense president. Ben nu onderweg terug naar Nederland om vanuit Den Haag de situatie verder te volgen en te handelen. Onze gedachten gaan nu uit naar de inzittenden, hun familie en vrienden'', aldus de premier.

Rutte was woensdag voor een top van de Europese Unie in Brussel. Daarna was hij op vakantie gegaan. De ministerraad komt voor het eerst op 15 augustus weer bijeen.

 

!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");