Nieuws/Binnenland
93757
Binnenland

Taakstraf agent voor aanrijden voetganger

DEN BOSCH - Een politieagent die op weg naar een melding in het uitgaansgebied van Eindhoven met zijn dienstauto een voetganger aanreed, heeft daarvoor dinsdag van de rechtbank Oost-Brabant zestig uur taakstraf en vier maanden voorwaardelijke rijontzegging gekregen.

De officier van justitie eiste eerder voor het opzettelijk toebrengen van zwaar lichamelijk letsel negentig dagen cel (waarvan 89 dagen voorwaardelijk) en 180 uur taakstraf. De rechtbank meent dat onvoldoende bewijs is voor opzet. De agent wordt vrijgesproken van zware mishandeling of een poging daartoe. Wel vindt de rechtbank dat de agent onvoorzichtig en onoplettend heeft gehandeld.

Het incident gebeurde in augustus 2016 in het voetgangersgebied Stratumseind in Eindhoven. Op weg naar een melding reed de agent stapvoets en beheerst. Hij reed daarbij desondanks een man aan wiens rechterbeen hij raakte. De agent had langer moeten wachten totdat de voetganger opzij was gestapt, vindt de rechtbank. De agent is eerder zeven maanden buiten functie gesteld en hem is voorwaardelijk ontslag aangezegd.