Nieuws/Binnenland
937741233
Binnenland

Celstraf voor Duitser die agent op de A12 zwaar mishandelde

ARNHEM - De rechtbank heeft een 49-jarige man uit Duitsland veroordeeld tot tien maanden celstraf omdat hij in maart op de snelweg A12 een agent zwaar heeft mishandeld. Ook verzette hij zich met geweld, waarbij een andere agent letsel opliep. De rechtbank sprak de man vrij van poging tot doodslag.

Op 13 maart controleerden politieagenten de man op de A12 bij Zevenaar na een melding dat hij onder meer mogelijk zonder rijbewijs zou rijden. Hij begon te tieren en toen agenten zagen dat hij weg wilde rijden, probeerde er een zijn autosleutel af te pakken. Dat liep uit op een handgemeen waarbij de man een agent op het hoofd en gezicht sloeg en ook stak en prikte met zijn autosleutel. De agent hield daar een litteken boven zijn lip aan over. Daarna verzette hij zich bij zijn aanhouding, waardoor een andere agent letsel opliep.

De rechter vindt zware mishandeling bewezen, maar poging tot doodslag niet. De advocaat van de Duitser hield het op psychische overmacht. De rechtbank wil wel aannemen dat de man verward en erg angstig was en daarom zo reageerde, maar vindt dat de agent rechtmatig optrad en zo handelde om de verkeersveiligheid te beschermen.

De officier van justitie had vijf jaar celstraf geëist. De straf pakte lager uit omdat de rechtbank de poging tot doodslag niet bewezen vindt.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo