937768
Nieuws

'Fusie UPC en Ziggo in vierde kwartaal'

Ziggo verwacht in het vierde kwartaal van dit jaar met UPC te fuseren. Dat schrijft Ziggo-ceo René Obermann in een toelichting bij de halfjaarcijfers van het Utrechtse kabelbedrijf.

UPC-moederbedrijf Liberty Global heeft een bod van  €35,74 per aandeel op Ziggo gedaan, maar onder andere de Europese Commissie moet nog goedkeuring geven aan de deal.

Ook zal nog moeten blijken hoeveel aandeelhouders hun stukken aanmelden. Het bestuur en de commissarissen van Ziggo steunen het bod.

Verlies

Ziggo leed in het tweede kwartaal een nettoverlies van €29,5 miljoen. Het bedrijf boekte, na discussie met de AFM over hoe de waarde van een klant te berekenen, €30 miljoen af op de waarde van zijn klantenbestand. Bovendien moest Ziggo een verlies van €125,5 miljoen op de boekwaarde van zijn renteswaps en valutahedges nemen. Ondanks de afschrijvingen blijven de prognoses voor het hele jaar ongewijzigd.

De omzet groeide met 3,4% tot €405,1 miljoen. Ziggo was succesvol met sim-only telefonie en groeide op de zakelijke markt, maar het aantal tv-abonnementen nam af. Steeds minder mensen wisselen van internet- en televisie-aanbieder, constateert Ziggo. Desalniettemin groeide het aantal internetklanten met 25.000 tot 1,97 miljoen.

Bestuurswisseling

Technologisch directeur Paul Hendriks vertrekt per 1 september bij Ziggo. 'Met wederzijdse instemming', laat de kabelaar weten. Hendriks wordt op interimbasis opgevolgd door Kamran Ziaee.

Zodra de overname door Liberty Global een feit is, vertrekt ook ceo René Obermann. Hij maakt plaats voor UPC-baas Baptiest Coopmans, die het fusiebedrijf gaat leiden.