937974
Nieuws

Betalen met creditcard bij Jumbo

Klanten van supermarktketen Jumbo kunnen na de zomer niet alleen meer contant of met hun pinpas betalen, maar ook met hun creditcard. De supermarkt heeft dat besloten na een positief verlopen test.

Dat bevestigt Jumbo tegen Retailnews. De nieuwe betaalmethode zou volgens het vakblad moeten zorgen voor acht procent meer omzet, vooral tegen het einde van de maand. Klanten wachten dan op hun salaris, waardoor zij meer geneigd zijn op krediet boodschappen te doen.

Jumbo is de eerste grote supermarktketen die de creditcard als betaalmiddel accepteert. Tot nu toe konden Nederlanders met de betaalpas alleen terecht bij de kleinere ketens Dirk en EMTÉ.

Duur

Volgens Retailnews zijn supermarkten niet happig op creditcards, omdat zij bij deze betaalmethode een percentage van het transactiebedrag aan creditcardmaatschappijen moeten betalen. Bij grote bedragen kan dat aardig in de papieren lopen. Supermarkten betalen bij een pintransactie een vast bedrag van enkele eurocenten.

Ook hebben de creditcards voor klanten een groot nadeel. Als zij een maandelijkse betaling missen, betalen zij een flink rente. Deze kan oplopen tot wel 15 procent.