Nieuws
938656
Nieuws

Monstertrip met elektrische tuktuk

De Oostenrijker Raoul Kopacka (26) wil samen met Naveen Rabelli uit India per tuktuk, de beroemde driewieler, een monstertrip maken van India naar Engeland. De tocht staat gepland voor volgend jaar en bedraagt liefst 9.600 kilometer.

Elektrisch

Voor de monstertrip gebruiken de heren geen standaard tuktuk. De driewieler is namelijk voorzien van een elektromotor, terwijl een tuktuk normaal gesproken een dieselmotor heeft. De batterijen worden opgeladen via zonnepanelen aan de zijkant van de laadbak en op het dak.

Laden

Na acht uur laden kan de tuktuk ongeveer 80 kilometer rijden, terwijl vijf uur laden het tweetal slechts 25 kilometer verder brengt. Dat betekent dat de heren onderweg veel moeten stoppen. Achterin de laadbak liggen twee matrassen waar de heren kunnen slapen. De betreffende ‘toektoek’ is door de heren Tejas gedoopt, wat in het Sanskriet een woord is voor pracht.

Oudere accu

Voordat Kopacka en Rabelli naar Engeland vertrekken, willen ze meer geld ophalen. De tuktuk is nu nog voorzien van een wat oudere accu. De bedoeling is om een veel efficiëntere lithium-ion batterij te kopen.

Londen

De heren starten in Bangalore in India om zo naar Mumbai te rijden. Daarna gaat de tuktuk op de boot naar Iran. Vervolgens wordt de tocht in de Perzische Golf weer opgepakt en rijden ze via Turkije naar Bulgarije. In de haven van het Franse Calais stappen ze op de boot naar Londen.