Nieuws/Buitenland
938826
Buitenland

'15 Palestijnen dood door tegenaanval Israël'

In Gaza zijn zaterdag 15 Palestijnen omgekomen bij een Israëlische aanval op het huis van een politiechef. Dat heeft het ministerie van Gezondheid gemeld. Het is de dodelijkste aanval sinds het geweld in de enclave 5 dagen geleden begon. De politiechef raakte zwaargewond, zijn meeste familieleden zouden zijn overleden.

De aanslag was een reactie op de raketten die militairen van Hamas eerder zaterdagavond afvuurden richting Tel Aviv en andere Israëlische doelen. In onder meer Tel Aviv en Jeruzalem was het luchtalarm te horen en zochten veel burgers een veilig heenkomen in schuinkelders. Niemand raakte gewond.

Volgens een woordvoerder van het Israëlische leger zijn drie raketten onderschept door het raketafweersysteem. In Tel Aviv klonken verschillende explosies: geluiden die afkomstig waren van het afweersysteem Iron Dome. Vier raketten zouden ten zuiden van Tel Aviv in een open veld zijn beland. De militaire vleugel van Hamas had de aanvallen eerder op de avond aangekondigd via sms, tv en Twitter.