Nieuws
938856
Nieuws

Extrema Outdoor barst los

Extrema Outdoor viert vandaag alweer haar 19 editie. Het dancefestival bij Aquabest (Eindhoven) presenteert headliners als Afrojack, Fedde le Grand, Laidback Luke en Nervo, maar staat ook bekend om zijn vele underground-podia en creatieve uitspattingen. De Telegraaf is erbij voor een impressie.

Extrema is één van de eerste dancefestivals die ons land rijk was. Traditioneel hoort het samen met Mysteryland en Dance Valley tot de grote drie openlucht dancefeesten, tegenwoordig is de keuze echter groter dan ooit. Hoe dan ook, Extrema is altijd een toonaangevend festival gebleven; de locatie bij Aquabest, met de podia sfeervol gelegen rondom een recreatief meer, maar ook de line-ups en decors zijn nog steeds elk jaar indrukwekkend.

De laatste twee edities probeerde Extrema Outdoor zich ook op een andere manier te presenteren. De naam werd veranderd in XO Live, waarbij het muzikale programma naast dj’s meer nadruk legde op live-optredende artiesten. Dat is nu deels teruggedraaid; er mag weer gewoon van Extrema worden gesproken, er staat weer een flinke lijst dj’s op het affiche en zelfs de vorig jaar geschrapte techno-tent is weer terug.

Extrema heeft bovendien de eindshow geherintroduceerd. Jarenlang een begrip op het festival, een nachtelijk schouwspel met vuurwerk en theater vanaf het water. Naar het schijnt keert de eindshow deze 19 editie op spectaculaire wijze terug. De Telegraaf is er vandaag bij om verslag te doen.