Nieuws/Binnenland
938883
Binnenland

Technoparty verstoort nachtrust in Swalmen

Inwoners van Swalmen (gemeente Roermond) en het net over de Duitse grens gelegen dorp Brüggen zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag uit hun slaap gehouden door een illegale technoparty in beschermd natuurgebied in Brüggen.

De luidruchtige party in het Brachter Wald werd volgens de Duitse politie georganiseerd rond de 27e verjaardag van een inwoner van Nettetal. Talloze inwoners van Brüggen en Swalmen belden de Duitse en Nederlandse politie om te klagen over de enorme geluidsoverlast.

De zoektocht naar de bron van de ellende bleek niet eenvoudig, aldus de Duitse politie. Ook inwoners van Brüggen gingen per fiets op zoek naar de bron van de herrie. Pas tegen 3.30 uur lukte het een politieagent om de plek te ontdekken. Rond een enorme geluidsinstallatie waren zo'n 50 feestgangers zich aan het amuseren. Ze waren met auto's naar het bos gekomen.

De politie maakte een eind aan de happening. De jarige mag rekenen op een vette prent, aldus de politie. De Duitse autoriteiten onderzoeken nog de verontreiniging van het bos door de feestgangers. Dat wordt op kosten van de veroorzakers schoongemaakt.