Nieuws/Binnenland
938885
Binnenland

Vakantieverkeer al vroeg in de file

Vakantiegangers hebben zaterdagochtend al vroeg hun weg gevonden naar het buitenland. Vooral in Zwitserland en Frankrijk staat het vakantieverkeer in de file. Dat meldde de ANWB.

Voor de beruchte Gotthardtunnel op de A2 begon het fileleed al rond 07.00 uur. Automobilisten moeten daar rekening houden met zeker 2 uur wachttijd richting Italië.

Ook in Frankrijk is het druk. Mensen die op doorreis zijn naar Italië, stranden ook op de Franse snelwegen. Voor de Mont Blanctunnel is de wachttijd inmiddels een halfuur. Vakantiegangers richting Spanje staan op de A9 tussen Béziers en Narbonne in 22 kilometer file. De Route de Soleil was daar in beide richtingen dicht bij Agde door een vrachtwagenongeluk. De vertraging is daar opgelopen tot anderhalf uur.

In Italië is het dringen op de A1 van Milaan naar de Adriatische kust. Bij Bologna staat zaterdagochtend rond 10.15 uur al 30 kilometer file.

In Luxemburg op de A3 naar Frankrijk komen automobilisten in 5 kilometer file terecht. Vooral ten zuiden van de hoofdstad Luxemburg moeten toeristen op hun beurt wachten.

Het is overigens niet alleen druk richting het zuiden. Ook op de Duitse wegen richting het noorden is goed te merken dat de schoolvakantie in grote delen van Europa is begonnen. Ten noorden van Hamburg en Hannover richting Scandinavië zijn files ontstaan.

De ANWB waarschuwde deze week al voor drukte op de Europese wegen.