Nieuws/Buitenland
938897
Buitenland

Ophef om foto 'dinokiller' Spielberg

Internetter zijn geschokt door een foto van filmmaker Steven Spielberg naast een 'neergeschoten' dinosaurus. Hoewel de foto al werd genomen in 1993 tijdens opnames van Jurassic Park, wordt verontwaardigd gereageerd.

De foto werd op Facebook gezet door 'grappenmaker' Jay Branscomb met het commentaar: "Een schandelijke foto van een sportjager naast zijn zojuist afgeslachte triceratops."

Maar veel internetters zagen de grap niet in e beseften niet dat het om een mechanisch exemplaar van de miljoenen jaren geleden uitgestorven dino's ging. Boze reacties stroomden binnen: "Ik ben zo teleurgesteld in Steven Spielberg... Ik zal nooit meer naar een van je films kijken. Dierenmoordenaar!", "Walgelijk" en "Ik durf te wedden dat hij alleen de hoorns heeft gehouden."

 

Toch reageerden een aantal mensen die de grap wel begrepen. "Als deze zinloze slachting doorgaat, kunnen deze zachtaardige wezens wel eens uitsterven. Uw 20 dollar per maand kan deze bedreigde dieren helpen, dus alsjelieft geef en help de triceratops."