Nieuws
938912
Nieuws

Vakantiebonussen

Ga je binnenkort op vakantie? Een trektocht door de Himalaya, een ontdekkingsreis in Afrika of een strandvakantie in Europa: elke vakantie kan je horizon verbreden, herinneringen opleveren en tot levenslange vriendschappen leiden. Hier vijf aantrekkelijke kanten van reizen.

1. Nieuwe mensen ontmoeten

Het leukste van reizen is volgens een onderzoek van Hotels.com nieuwe mensen leren kennen. Denk je terug aan een vakantie, dan koester je niet de momenten dat je in bed bent blijven liggen. Dus trek eropuit! Ga op excursie, slaap in een hostel of ga eten in restaurants met 'shared tables'. Dit zijn dé manieren om locals of reizigers met dezelfde interesses te ontmoeten.

2. Herinneringen bewaren

Word je moe van die jaloersmakende foto's van je vrienden op social media? If you can't beat them, join them! Ga dansen in Zuid-Amerika, maak een roadtrip in de VS of een wijnreis door Frankrijk. Maak foto's, deel ze met je vrienden en bewaar die geweldige herinneringen.

3. Koopjes scoren

Eerst speuren naar de beste vluchten en hotels en daarna op lokale markten koopjes jagen. Deze zoektochten behoren vaak tot de leukste aspecten van een reis.

4. Je laten verrassen

Wie niet gebonden is aan een reisschema kan op vakantie echt 'de dag plukken'. Toch schrikt dit beeld menig reiziger af. Handige hulpmiddelen, zoals apps, maken de keuze om buiten de gebaande paden te treden een stuk makkelijker. Dus laat die plattegrond even links liggen en volg je gevoel.

5. Grenzen verleggen

Ben je een typische routinereiziger? Daag jezelf uit en probeer eens iets nieuws. Bezoek een bijzondere bestemming, eet iets onbekends of maak een ontdekkingstocht. Beslis eens spontaan wat te doen op vakantie. Of laat de keuze over aan je reisgezelschap. Zo kom je vaak op plekken waar je anders nooit zou zijn geweest.