Nieuws
939212
Nieuws

Efteling stuurt verklede bezoekers weg

Bezoekers van de Efteling die verkleed naar het attractiepark komen, kunnen in het vervolg weer rechtsomkeert maken bij de ingang. Uit angst dat er verwarring ontstaat over wie als acteur in dienst is en wie voor de lol een pakje van thuis heeft meegenomen, zijn verkleedpartijen voortaan uit den boze.

Het officiële parkreglement werd er zelfs voor aangepast. Dat stuit tegen het zere been van grote groepen ’cosplayers’, die er een hobby van hebben gemaakt om meerdere keren per jaar met tientallen tegelijk samen te komen in het Kaatsheuvelse pretpark, allemaal gehuld in de meest excentrieke outfits en kostuums.

Zij zullen vanaf nu geweigerd worden, bevestigt Efteling-woordvoerster Femke van Es. „Deze mensen zien er dusdanig professioneel verkleed uit, dat voor gewone gasten niet duidelijk is of ze bij ons live entertainment horen of niet.” Wie aan de poort wordt geweigerd, krijgt het eventueel al betaalde entreegeld niet terug. „Grootschalige discriminatie”, aldus cosplayer Bart van Immerseel. Kinderen die verkleed als roodkapje, prinses of draak door het attractiepark huppelen, hebben overigens niets te vrezen.