Nieuws/Binnenland
939547
Binnenland

Grote Markt Groningen is vol

De Grote Markt in Groningen is vlak voor de wedstrijd van Oranje helemaal volgestroomd. Duizenden mensen zijn er om op een groot scherm naar de halvefinalewedstrijd te kijken. ,,Zoek een café om Nederland-Argentinië te kijken'', laat de gemeente op Twitter weten.

Vanwege het slechte weer in Groningen liet het publiek een tijdje op zich wachten, net als op andere plaatsen. Het is maar de vraag of het zo druk wordt als tijdens de wedstrijd tegen Costa Rica.

In Rotterdam bijvoorbeeld druppelen de mensen gestaag binnen, maar ,,zo druk als tegen Costa Rica wordt het niet'', aldus organisator Aziz Yagoub in een ietwat mistig Museumpark. Toen waren er 9000 belangstellenden, ditmaal verwacht Yagoub er ongeveer 3000. Hij maakt zich er niet druk om: ,,als Nederland maar wint.''

Bij de Amsterdam ArenA houdt Radio 538 een Oranjefeest. Daar zijn 1500 tot 2000 bezoekers. ,,Bij mooi weer hadden we op 30.000 bezoekers gehoopt'', aldus een woordvoerder. Dat er weinig mensen zijn, komt volgens hem waarschijnlijk door het slechte weer en door de locatie, buiten het stadscentrum. Vanwege de regen hebben de gasten gratis poncho's gekregen. De bezoekers van het 538-feest kunnen onder meer genieten van de klanken van de Gebroeders Ko.