Nieuws/Binnenland
939574
Binnenland

Hulp No Surrender aan kinderfestival verboden

De gemeente Eindhoven heeft verboden dat motorclub No Surrender helpt bij het opruimen van een kinderfestival dat vanaf zaterdag wordt gehouden. De organisatie had te weinig vrijwilligers en de motorclub had hulp aangeboden. De organisator was zich van geen kwaad bewust, zei een gemeentewoordvoerder woensdag.

Op basis van het beleid van minister Ivo Opstelten (Veiligheid) werkt de overheid op geen enkele wijze mee aan activiteiten van zogenoemde outlaw motorclubs. „De betrokkenheid van No Surrender bij het festival wordt niet toegestaan”, aldus de gemeente.

Het nieuwe chapter Eindoven van No Surrender zegt dat de gemeente de vergunning voor het festival dreigde in te trekken. Een gemeentewoordvoerder kan dat niet bevestigen. „De sfeer van het overleg was anders. De organisator is zelf tot de conclusie gekomen dat het geen goed idee was.”

No Surrender noemt de opstelling van de gemeente dieptriest. „We wilden juist een positief signaal afgeven en laten zien dat wij een goed doel steunen.”

In overleg met de gemeente is een oplossing gevonden voor het kinderfestival. Eindhoven subsidieert het opruimen met 2300 euro zodat er betaalde krachten kunnen worden ingehuurd.