Nieuws
939593
Nieuws

Slimme lampen geven wifi-wachtwoord prijs

Veiligheidsexperts hebben laten zien hoe eenvoudig het is om LED lampen die verbonden zijn met een netwerk, te hacken. Vervolgens was het mogelijk om via een smartphone op afstand de lampen aan en uit te doen.

Het Britse bureau Context Security ontdekte dat de lampen van LIFX tijdens het communiceren gegevens overdragen over de wifi-gebruikersnaam en wachtwoord. Door zich voor te doen als nieuwe lamp die zich in het netwerk wilde voegen, konden de onderzoekers de gebruikersnaam en het wachtwoord achterhalen.

Zo simpel als het nu klinkt was de procedure echter niet. Twee experts hebben er twee weken overgedaan om het systeem te kraken. Ze maakten hiervoor gebruik van materiaal waar geen hoge kosten aan verbonden was en vrij beschikbaar.

In een reactie laat LIFX weten dat het potentiële veiligheidslek inmiddels is gedicht en dat er voor zover bekend geen LIFX gebruikers door gedupeerd zijn.

LIFX is gestart als een Kickstarter project. Net als bij de Hue-lampen van Philips is het mogelijk de lampen te koppelen aan het thuisnetwerk en vervolgens te bedienen via een smartphone-applicatie.