Nieuws
939594
Nieuws

Apple kaapt weer mensen weg bij Nike

Apple heeft opnieuw twee mensen weggekaapt uit het Fuelband team van Nike. Dat blijkt uit het LinkedIn profiel van de nieuwe Apple aanwinsten.

Uit de vernieuwde LinkedIn profielen van Ryan Bailey en Jon Gale die werden ontdekt door 9to5Mac blijkt dat de twee voormalige werknemers van Nike sinds juni bij Apple op de loonlijst staan. Bailey werkte bij Nike aan productontwikkeling en speelde een rol bij het testen en verbeteren van Fuelband. Gale die bij Apple aan de slag gaat als sensing systeemontwikkelaar, werkte bij Nike aan de hardware en firmware voor digitale sportproducten.

Bailey en Gale zijn niet de eerste voormalige Nike werknemers die bij Apple aan de slag gaan. Vorig jaar kaapte het bedrijf al fitnessgoeroe en voormalig Nike consultant Jay Blahnik en ontwerper Ben Shaffer weg bij Nike.

De voormalige Nike-werknemers zijn waarschijnlijk door Apple ingehuurd om te werken aan zijn eerste smartwatch. Deze iWatch waar al jaren over wordt gespeculeerd wordt volgens de geruchten in oktober 2014 gepresenteerd. Het slimme horloge zou volgens the Wall Street Journal beschikken over liefst tien sensoren die zaken als beweging, hartslag en dergelijke kunnen meten. Mogelijk zou het nieuwste iOS-gadget ook kunnen dienen als een afstandbediening voor slimme consumentenapparaten.