Nieuws/Buitenland
939599
Buitenland

Dodental in Gazastrook stijgt

Bij de Israëlische bombardementen en beschietingen op de dichtbevolkte Gazastrook zijn tot dusverre 40 doden gevallen, onder wie 5 jonge kinderen. Bovendien zijn 260 mensen gewond geraakt. Dat meldde het Palestijnse persbureau SAFA woensdag.

Hulpdiensten meldden dat alleen op woensdag al 14 mensen zijn gedood, onder wie zeven kinderen of tieners.

De Israëlische strijdkrachten hebben meer dan 40 panden verwoest, meldde het persbureau, dat banden heeft met de bestuurders van de Gazastrook, de beweging Hamas. Dat is de Palestijnse versie van de Moslimbroederschap die in het gebied sinds 2007 de leiding heeft.

De smalle strook wordt sinds 2007 belegerd door Israël. Er leven 2 miljoen mensen onder erbarmelijke omstandigheden en vrijwel afgesneden van de buitenwereld. Het is met meer dan 5000 mensen per vierkante kilometer een van de dichtstbevolkte gebieden ter wereld.

De bevolking heeft geen enkele verdediging tegen de aanvallen en er bestaat geen luchtalarm. „Ik ben bang dat een raket me raakt. Pas nog werden twee kinderen gedood toen ze in een veldje aan het spelen waren, alleen met geluk overleef je hier”, aldus een angstige inwoner van de Gazastrook.