Nieuws/Binnenland
939613
Binnenland

AMERICA'S CUP

Twee kandidaatplekken AC

Het eiland Bermuda en de stad San Diego zijn kandidaat om gastheer te zijn voor de wedstrijden van de 35e America’s Cup. Chicago, dat ook een potentiele kandidaat was, lijkt nu kanshebber voor de America’s Cup World Series voorronden in 2015 en 2016.

Russell Coutts, de grote man van de America’s Cup Event Authority (ACEA) is enthousiast over beide nieuwe mogeijkheden. “Waar we uiteindelijk ook zullen zeilen, we zijn in goede handen.”Bermuda ligt 1,030 km ten oost-zuidoosten van North Carolina. Het is bij zeilers vooral bekend van de Newport-to-Bermuda race, en het Bermuda Gold Cup match-racing event. De races voor de America’s Cup in Bermuda kunnen dicht bij de kust binnen de Great Sound baai plaatsvinden.San Diego is een van de slechts zeven steden die al eerder gastheer van de America’s Cup zijn geweest. Toen de race in 1988, 1992 en 1995 hier werd gehouden, lag het strijdtoneel van de zeilwedstrijden ver buiten de stad, op het oceaanwater voorbij Point Loma.

Maar als dit keer opnieuw voor San Diego wordt gekozen, zal er in de baai van San Diego worden gezeild, zodat de toeschouwers de race vanuit de stads waterkant van dichtbij kunnen volgen.

“We kunnen ons nu focussen op twee plaatsen die gemotiveerd en enthousiast zijn”, adus Coutts.

Welke plaats de volgende America’s Cup krijgt toegewezen, wordt voor het eind van dit jaar door ACEA bekend gemaakt..