Nieuws/Binnenland
939615
Binnenland

Toch vervolging partner Michelle Mooij

De toenmalige partner van de in januari 2010 dood gevonden Michelle Mooij, wordt alsnog vervolgd. Dat meldt het Openbaar Ministerie woensdag. De vrouw werd destijds gevonden in haar woning in Alkmaar.

Haar partner was eerder verdachte. Onderzoek bracht toen echter geen helderheid over wat er was gebeurd. Een misdrijf kon niet worden uitgesloten, maar ook niet worden vastgesteld. Daarom werd de zaak tegen de man een jaar later geseponeerd.

Nu moet hij zich toch nog voor de rechter verantwoorden voor mishandeling, verkrachting en het doden van zijn toenmalige vriendin. Nabestaanden van Michelle maakten namelijk bezwaar tegen het seponeren van de zaak. Het gerechtshof gaf in maart vorig jaar het OM opdracht om alsnog extra onderzoek te doen en vervolging in te stellen.

Dat onderzoek is afgerond en het OM gaat de partner nu opnieuw vervolgen. Een woordvoerster zegt dat pas tijdens de behandeling van de zaak voor de rechtbank de resultaten van het nieuwe onderzoek bekend zullen worden gemaakt.

De nabestaanden zijn inmiddels geïnformeerd. Wanneer de rechtbank de zaak gaat behandelen is nog niet duidelijk.