Nieuws/Binnenland
939627
Binnenland

Advertorial - Pyjamaparty met Dan Karaty

Logeren bij IKEA

Vijftig mensen hielden vannacht een wel heel bijzonder logeerpartijtje bij IKEA. Op de slaapkamerafdeling van de Haarlemse vestiging van het Zweedse woonconcern mochten zij lekker languit voor de ultieme matrassentest.

En: geen logeerpartijtje zonder pyjamaparty, dus voordat de lichten uitgingen, werd eerst nog een swingend feestje gebouwd met choreograaf en ‘So You Think You Can Dance’-icoon Dan Karaty op de beats van DJ Dennis van der Geest. Er was warme melk, een Zweeds voorleesverhaal en vanochtend werden de uitgeslapen logees gewekt met een lesje ochtendgymnastiek en natuurlijk het befaamde IKEA-ontbijtje.

Matrassen testen

De vijftig gasten die kwamen proefslapen, lagen ieder op een matras die vooraf geheel was afgestemd op hun lichaamsvorm en slaaphouding.  Maar: “Wij bieden ál onze klanten de gelegenheid om onze matrassen uitgebreid te testen”, benadrukt Annique van der Valk, Public Relations IKEA.  

En dat is wel zo prettig, want het aanbod slaapartikelen bij IKEA is groot. Net zo groot als het belang van een goede nachtrust. En de beste manier om een nieuwe matras te testen, is natuurlijk door er op te slapen.  

Slapen als een Sultan

Van foam en latex tot pocket- en binnenvering, van hard tot soft, boxspring of lattenbodem: onder de welluidende naam Sultan biedt de winkel een groot assortiment matrassen van verschillende materialen en stevigheid. Hoe maak je hierin de juiste keuze? “Met de matrassenwijzer op IKEA.nl kun je zien welke matras het beste bij jouw lichaam en slaaphouding past. Vervolgens kun je komen proefliggen in de winkel. Heb je je aankoop gedaan en ben je thuis toch niet helemaal tevreden, dan mag je je matras nog tot 90 dagen inruilen voor een ander matras”, vertelt Annique van der Valk.

Verleidelijk

Niet alleen voor de keuze van de juiste matras, ook voor het meest geschikte dekbed en best bij jou passende kussen heeft IKEA trouwens online productwijzers. Want: slapen moet een ontspannen feestje zijn.

En dat was het gisteren, mede dankzij choreograaf Dan Karaty. Het bekende jurylid vond het iets magisch hebben om na sluitingstijd in het grote woonwarenhuis te mogen verblijven. “Het was heel verleidelijk om na afloop niet zelf ook onder de dekens te kruipen.”