Nieuws/Buitenland
939633
Buitenland

Tomorrowland verrast over nieuwe klacht

Het bekende Belgische dancefestival Tomorrowland is verrast over een nieuwe klacht tegen het evenement. Dinsdag meldden Vlaamse media dat advocaat Griet Cnudde namens boze omwonenden een klacht heeft ingediend bij het Openbaar Ministerie (OM) wegens omkoping, fraude en belangenverstrengeling.

Organisator ID&T ontkent de aantijgingen woensdag en zegt zich te concentreren op de organisatie van de tiende editie van het ook bij Nederlanders zeer populaire festival. „Dat is veel belangrijker dan de steeds wederkerende onvoorspelbare grillen” van de advocaat van een groep boze omwonenden van het festival.

Volgens de klagers zou Tomorrowland gratis kaartjes ter waarde van 48.000 euro hebben uitgedeeld aan gedeputeerden en ambtenaren, die later over een milieuvergunning voor het dance-event moesten beslissen. Het OM onderzoekt nu de klacht.

Buurtbewoners strijdden al langer tegen het festival in Boom bij Antwerpen en wilden dat het evenement verboden zou worden. Eind juni oordeelde het Hof in Antwerpen dat ID&T aan alle voorwaarden heeft voldaan en geen aantoonbare fouten heeft gemaakt. ID&T wijst er woensdag ook op dat de rechter toen oordeelde dat er geen sprake is van belangenverstrengeling.

„We doen er al 10 jaar lang alles aan om te voldoen aan de gestelde eisen en normen op gebied van vergunningen en toelatingen en dit was zeker niet anders in 2014”, aldus de organisator. „Dit lijkt meer op een constante lastercampagne.”

Het festival vindt plaats van 18 tot 20 juli en van 25 tot 27 juli.